delft
met vrienden

hardlopen
met spotify

Wonen in monumentaal en gezellig Delft

Antoni komt in het Leeuwenhoekkwartier in Nieuw Delft, aan de westgrens van het centrum van Delft. Wonen in Delft is een cadeautje. Een mooi, oud stadje met veel monumentale panden en een gezellige sfeer. Wereldberoemd om het Delfts Blauw, om de schilderijen van Johannes Vermeer en de geschiedenis met het Oranjehuis. Zo staan in het pittoreske centrum de Nieuwe Kerk met de hoge, spitse toren en ‘Scheve Jan’, de Oude Kerk met zijn opvallende scheve toren, die beide veel bezoekers trekken door de graven van Hollandse beroemdheden. In het Museum Prinsenhof woonde Willem van Oranje en Johannes Vermeer is zo ongeveer overal.

 

Maar Delft heeft ook een heel andere kant. Wetenschap, onderzoek, techniek, robotica …  Moderne innovaties, uitvindingen en onderzoeksopstellingen zijn allemaal zichtbaar voor publiek en interessante studentenprojecten van de Technische Universiteit Delft halen de voorpagina’s van dagbladen en winnen prijzen. In Delft kunt u genieten van duizenden bijzondere planten- en bomensoorten in de Botanische Tuin, van vele terrasjes, restaurants en cafés, tentoonstellingen en voorstellingen. Kortom, Delft heeft veel te bieden, is uitnodigend, uitdagend, vol verrassingen en gezelligheid. Wie wil er eigenlijk niet wonen in Delft?

 

 

Nieuw Delft

Antoni wordt gebouwd in het Leeuwenhoekkwartier in Nieuw Delft, aan de westgrens van het centrum van Delft. Op deze locatie is het spoorwegviaduct gesloopt en is een ondergrondse spoortunnel aangelegd. Zo is ruimte gecreëerd voor een nieuwe, gemengde wijk. Nieuw Delft vormt de verbinding tussen het centrum en de omliggende wijken. Tevens de schakel tussen een geheel vernieuwd vervoersknooppunt en de historische binnenstad. Door deze strategische ligging is het Leeuwenhoekkwartier bij uitstek een aantrekkelijk nieuw deel van de stad. Het wordt een gemengd stadsdeel met een nieuw station annex stadskantoor en een modern stadspark. Met de focus op eigentijdse woningbouw.

en bijzonder goed bereikbaar

Antoni ligt direct naast het grootste verbindingsknooppunt van Delft. Trein, tram, bus, u bent snel in de binnenstad, maar ook zo in Den Haag, Rotterdam of op Schiphol. Verbindt het station reizigers, bewoners, studenten en ondernemers… in Antoni vinden al deze mensen een thuis. Met een uitnodigend atrium als levendig middelpunt voor ontmoetingen tussen mensen, ideeën en techniek. Antoni is ‘your connection’ met techniekstad Delft.

 

Things to do

Wonen in één van de prachtige woningen in het multifunctionele gebouw Antoni, betekent wonen dicht bij de vele culturele en stedelijke voorzieningen van Delft. Theaters, musea, gezellige grachtjes met cafés en restaurants en terrassen aan het water, rondvaarten en wandelingen. Cultuur, kunst, lekker eten en genieten van alles wat Delft te bieden heeft. Het is bijzonder makkelijk vanuit uw toekomstige, comfortabele woning in Antoni.

kent u delft nog niet?

U denkt dat u Delft kent? Ontdek het Geheim van Delft: wandelend en varend komt u langs oude gebouwen, verborgen zaken, geheime tunnels … Kent u Delft nog niet? Dan heeft u vele ontdekkingstochten in het verschiet.

Bezoek een van de aardewerkfabrieken om te zien hoe Delfts Blauw wordt gemaakt. Luister naar een lezing van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek of naar prachtige jazz tijdens het jaarlijkse jazzfestival. Het Delft Fringe Festival is een uitdaging: welke van de vierhonderd voorstellingen op ruim 35 locaties gaat u bezoeken? Maak af en toe een uitstapje naar de gezellige antiekmarkt waar servies, sieraden, glaswerk, prenten en oude boeken worden aangeboden. Of laat u verrassen in december bij de Lichtjesavond op de schaatsbaan. Geen zin in wandelen? Ontdek Delft met een rondvaart of op de fiets. Is ook leuk buiten Delft: langs veilige fietspaden genieten van het vele groen in de mooiste natuurgebieden. Een bezoekje aan Kinderdijk of de Keukenhof is ook zo gemaakt. Of ga zelf aan de slag met proefjes en de nieuwste technieken in het Science Centre. En neem een kijkje op de universiteitscampus. Bijvoorbeeld bij de Dream Hall waar studenten werken in een waterlab.
 
Er valt genoeg te dromen in Delft. Delft is vol verhalen: boeiend, spannend, mooi, interessant, grappig, verrassend. Dat maakt wonen in Delft boeiend, spannend, mooi … 

Voorzieningen